onsdag, januari 10, 2007

Popkommentar 33: Jim White - Handcuffed to a fence in Mississippi


Jim White har provat på det mesta i livet. Han har varit fotomodell, jobbat inom reklambranschen, varit professionell surfare, men mest av allt har han skrivit låtar.

Som barn växte han upp i utkanterna av den amerikanska pingströrelsen. De slags tossemarker där det är mer tokigt än riktigt kan man tycka. Det har färgat hans musik.

Det är få som skriver sådana låtar som Jim White. I en tid då vi svämmas över av män med gitarrer som gör sina egna låtar, kommer det alltid att finnas plats för de galna genierna, Jim White är ett av dem.

Han gör briljanta skivor varav den senaste Drill a Hole in the Substrate kom 2004 så det borde vara dags för en ny skapelse vilken dag som helst. Jag väntar...

// Patric

Etiketter:

1 Comments:

Blogger Joakim said...

Jag minns när jag hörde White första gången. Det var i en stor, vit och rostig Ford Granada på väg till Småland. Vi lyssnade på Stefan Wermelins fantastiska, men tyvärr nedlagda program Blazer. Han spelade "When Jesus gets a brand new name" samtidigt som vägen gick igenom en enorm strutsfarm. Det var en fin men lite surrealistisk upplevelse som jag inte glömmer.
/joakim

11:49 em  

Skicka en kommentar

<< Home