söndag, mars 11, 2007

Omslag vi minns 3: On a Storytellers Night


"There's a stormlamp on the table
Throwing shadows to the gable
And you swallow if your able
On a storyteller's night

From the poorhouse chimes indifferent
Seven towers seven sisters
Every blackheart walks the distance
On a storyteller's night

Try to sleep on your pillow and dream
Sleep in God's children to keep
Though we all lose track of time
Disappears like faded lines."

Det var 1985 och världen bländades utav vackra sånger utav ett brittiskt band med namnet Magnum. Detta kallades hårdrock då det begav sig. Mjukt & kanske inte direkt det vi idag menar då vi säger hårdrock. Kom dock ihåg att på 80-talet så var man tvungen att välja Synt eller Hårdrock & detta var definitivt inte synt. Många andra band fanns i den här genren lite mjukare hård rock, Marillion är kanske de mest kända. Bra är det i alla fall. Lyssna på ”How far Jerusalem”; ”On a Storyteller´s Night” & ”Les Morts Dasant” & njut.

Men framförallt är det skivomslaget som lever kvar. För mig går det före & så tänker jag på lägereldskänslan och Sagan om ringen stämningen och så tror jag alltid att Magnum är bättre än vad de faktiskt är. Precis så skall väl ett omslag fungera. Då på LP-skivans tid då omslag fortfarande fungerade så att säga.

Det var inte helt ovanligt att man köpte skicor tack vare deras omslag.

Den som målat detta mästerverk heter Rodney Matthews och har en del fina saker på sitt samvete. Han har gjort omslag för Thin Lizzy, Nazareth, svenska Motherlode men främst är han ju givetvis för sin alster för Magnum. 10 omslag har det hunnit bli för dessa.

// Patric

Etiketter:

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Igår såg jag Pirates of the Caribeean Sea del 2 och ta mig tusan ...det är lite samma känsla som i några av scenerna där. Titta in i min lilla kajuta ...men visst hela SF-genren och trollskogen har ju vuxit ut ur Fantasybarnaskorna..
en inbjudande bild . Kanske det blir en lyssning också ..gillade verkligen de poetiska raderna ..disappears like faded lines...
Lasse might be in a mode of listening. Då fyller fodralen en funktion!

7:42 em  

Skicka en kommentar

<< Home