tisdag, oktober 10, 2006

Jakten på den perfekta poplåten 2

Han är uppstudsig den där Ray Davies. Lyssna bara på första versen på den här sången och mer rebell går det knappast att bli.

Liam i Oasis har byggt hela sin sångstil och karriär på den här första versen.

Det är en dessutom en mycket bra fråga som Kinks ställer sig i refrängen, ”Won´t you tell me, where have all the good times gone?”

Jag tror att det är så att den perfekta poplåten måste vara på väg, antingen framåt eller bakåt, emn på väg.

För visst är det nostalgin som slår mig när jag hör den här låten. Inte nostalgi för att det var så länge sedan den skrevs och spelades in utan nostalgi för att när den skrevs och spelades in så gjorde den det ur ett saknadens perspektiv.

Kanske man aldrig mer i livet kommer att vara så nostalgisk som när man var 20 år och det varit slut med tjejen sedan 4 månader och man minns hur livet då, för 4 månader sedan var livet. Nu är det bara sorg och elände kvar.

Med åren lär man sig att tygla sina känslor och blir mer ”stabil” och ”mogen”. Samtidigt så kanske man också tyglar den där riktiga enormt sprudlande lyckan. Vad vet jag.

Hursom var bröderna Davies och The Kinks i alla fall ruskigt nära den perfekta poplåten i sin Where have all the good times gone. En sång som Van Halen gjorde en riktigt trevlig version av också för den delen.

// Patric

Etiketter:

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Nostalgin var bättre förr säger vi som är äldre ...Lasse minns
Ray Davies en av tidernas låtsnickrare, lite motsägelösefullt för när man lyssnar så verkar det fortfarande som om tiderna inte har försvunnit

9:41 em  

Skicka en kommentar

<< Home