måndag, mars 16, 2009

101 kristna skivor du måste höra innan du kommer till himmelen 4: DC Talk - Jesus FreakEtt stort glädjeämne med denna lista är att man får anledning att lyssna igenom gamla godingar igen. Skivor som en gång betytt mycket för mig men som tiden på något sätt har stulit. Denna ständiga ström av nya skivor, av nya artister, nya uttryck & nya impulser.

Men så finns ju skivorna där som alltid kommer att följa... "Burn" med Deep Purple, "Consider the Birds" med Woven Hand", "Bullet Boys" med Bullet Boys, "Gold Mother" med James för att bara nämna några i bunten.

I morse så gick jag på en sömnpromenad med dottern & lyssnade på DC Talk... wow... jag förstår att denna skiva slog världen med häpnad när den kom för si så där 14 år sedan. Skivan sålde dubbel platina i USA, mer än 2 miljoner sålda album. Bandet gjorde en stor världsturné. De vann precis alla priser du överhuvudtaget kan tänka dig att det går att vinna.

Jesus Freak innehåller i stort sett allt. Humor, rock, pop, massor av soul... ett knivskarpt budskap men framförallt melodier.

Texterna handlar om rasism, om att älska Gud men ändå misslyckas, om kyrkans dubbelmoral & att våga vara galen för Jesus, ett budskap som träffade en lam frikyrklighet rätt in i solar plexus på ett uppfriskande sätt.

Toby McKeehan, Kevin Max & Michael Tait gav världen ett nytt hopp. Jesus Freak är en skiva som låter förvånansvärt aktuell och framförallt bra, så här många år senare. Ett givet köp för dig som aldrig mot förmodan hört den.

Fotnot: Det var tråkigt bara att Kevin Max kom till Frizon för några år sedan & uppträdde som en bortskämd Robbie Williams. En liten downer som dock aldrig förtar det faktum att hans grymma röst medverkat på en av de allra bästa kristna skivorna som gjorts, en skiva som kommer att hamna högt på spellistorna i den eviga världens NRJ.


// Patric

Etiketter: