lördag, februari 14, 2009

Jan Gradvall om Packets kommande skiva...
PERSSONS PACK
Öster om Heden
Skivbolag: Capitol/EMI

Inget svenskt band har en så påtaglig lukt som Perssons Pack. Per Perssons låtar luktar nyslaget gräs, snus, bensin, gräslök, myggmedel, utedass, vasst rakvatten och hembränd sprit som inte kryddats med johannesört. En typisk Perssons Pack-låt fångar känslan av Sverige på midsommardagen, dagen efter att det roliga hänt.

I 13 år har det varit tyst om Perssons Pack. Enligt vissa rykten har Per Persson försörjt sig på att köra lastbil i Hälsing land.

Under exilen har en ny generation musiker upptäckt hans musik. Lars Winnerbäck gjorde under sin turné i fjol sitt bästa för att efterlikna Perssons Packs sound med dragspel, akustiska gitarrer och ett berusat dans banesväng.

Love Antell och hans Florence Valentin har fattat att Perssons Pack var Sveriges The Clash. Det är därför logiskt att Love Antell är ny medlem i packet.

De nya sångerna på Öster om Heden förtjänar att dominera svensk musik under ­hela 2009. Dom är efter oss/Bura in mig fångar recessionens Sverige där polisen snart har fullt upp med att jaga "bensin tjyvar och blodpuddingsnattare", som Persson uttrycker det i pressbladet. Taskiga tänder, spetsiga skor är lika oemotståndlig som titeln.

Någon borde för länge sedan ha rest en staty av Per Persson vid E4:an.

// Patric