onsdag, november 22, 2006

Böcker om musik 8: Bang Your Head: The Rise and Fall of Heavy Metal


Det bästa med att åka till England är att få ströva omkring i bokaffärer. På det sättet får man med sig en bit av landet hem också. Den avdelning som i svenska bokaffärer är enormt underutvecklad är avdelningen musik. Den är rena himmelriket i vilken engelsk bokaffär som helst.

Den här gången blev det bland annat "Bang Your Head - the rise and fall of Heavy Metal" av författaren David Konow. Det har varit en fröjd att läsa hans historiebeskrivning. Oftast saknar man artister eller band, som betytt mycket för just mig, i sådana här beskivningar. Det gör jag naturligtvis när jag läser Konow också, men inte lika mycket. Han har pratat med bandmedlemmar, gamla flickvänner, ljudtekniker, journalister, roddare och en hel massa andra löst folk kring hårdrocksvärlden.

Amerikan som författaren är koncentrerar han sig på den amerikanska marknaden. Band som Accept och Judas Priest som var väldigt stora här i Europa ignoreras nästan helt. Men trots detta är det en härlig bok som jag läst med ett stort leende. Tänk att få veta exakt hur George Lynch tänker kring splittringen i Dokken.

Mumma.

// Patric

Etiketter: