tisdag, augusti 02, 2005

Popnostalgi - återfunnnen idolbild på Facts

Facts var frv till höger: Sten Holmberg, kompgitarr, Lasse Reinedahl, solo/song "Prolle Larsson" ,drums, Hans Wennberg,orgel, Lasse Högberg, bas. Bandet var ett Vålbergsband och bildades våren 1965 och försvann i slutet av 1968, som så många andra band.

Det har ringt en och annan person och undrat hur det kom sig att ingen kom från Karlstad i 1960-talsbandet Facts. Nej vi log åt det själva när vår idolbild (det hette inte ens promotion på den tiden) kom. Facts- Karlstad- I själva verket var vi ett "multikulturellt interkommunalt popband "med rötter i Grums, Vålberg, Väse och Säffle.
Bilden, från 1967 (?) är tagen hemma hos keyboardisten Hans Wennberg i Väse.

Där gjorde för övrigt bandet en bejublad officiell debut efter ett års ivrigt repande av låtar hemma hos trummisen Per-Olof "Prolle" Larsson nere i hans källare. Valborgsmässoafton 1966 skedde debuten i Väse -och alla gillade bandet förutom en stockkonservativ herre som tyckte det lät illa och demonstrativt satte fingrarna i öronen. När kvällen var till ända med borddans, shake och allmänt röj var han dock tvingad till att kapitulera för det sociala trycket som sa: Det här låter bra! Han fick pynta i vårt utlagda gitarrfodral...vårt första gage 180 kronor!

Etiketter:

5 Comments:

Blogger Lassepatric said...

Popband var mycket snyggare förr...
// Patric

9:54 fm  
Anonymous Anonym said...

japp det tycker jag också, mycket snyggare

10:59 em  
Anonymous Anonym said...

Jaaa, jag håller med bägge förra talarna.(mia)

1:55 em  
Anonymous Anonym said...

Författaren: Länge sedan jag skrev här. Undrar om bloggen finns kvar? Vålberg? Facts finns iallafall inte.
Lasse Yes

7:32 em  
Blogger Long Play (Popbloggen) said...

Hej Lasse Yes
Bloggen har varit vilande, men det kanske blir en forstättning. Rykten går att Facts skall göra en reunion a la make up, d v s låna in lite folk och spela igen!
Kom.
Lasse den ende som blev kvar på musikscenen. Skriv gärna och berätta om Facts:lassemedia@gmail.com

7:28 em  

Skicka en kommentar

<< Home