lördag, april 22, 2006

Popkommentar 21: Anna Stadling och Idde Schultz: Bröllopsdag

Anna Stadling och Idde Schultz är kanske mest kända för att tillhöra Lars winnerbäcks kompband Hovet. De har under ett antal år funnits med i skiktet under popeliten i Sverige. Båda har gjort soloskivor & funnits med ett tag. Nu väljer de att göra en gemensam skiva där de tolkar andra artisters låtar. När jag läste om skivan så blev jag mest nyfiken på Per Perssons gamla Bröllopsdag som jag håller som en av Svensk rockhistorias bästa sånger.

Det är en väldigt bra variant som Anna & Idde ger oss. Den är full av den smärta som Per Persson bjuder på i orginalet. Per Persson lyckas bära med sig hela den hälsinska vemodigheten in i denna sång och det smärtar i oss att höra om hur den man älskar skall gifta sig med en annan. Det smärtar att höra hur sångens huvudperson inser att den lycka han hoppas på smiter honom ur händera.

All denna smärta förmedlar Anna & Idde på ett strålande sätt.

Etiketter:

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hej!
Riktigt kul att dom tog just Bröllopsdag!
Såg Per Persson (med band)i sthlm för ett par veckor sedan! En kille som heter Lars Winnerbäck kom upp och körde ett par låtar med sina gamla idoler! :) + 2 av hans hovetmusiker..mkt uppskattat!

1:31 em  
Anonymous Anonym said...

javisst var det kul med den låten...men lite trött kan man bli att dom "tog" vår nästa låt..Anders F Rönnblom före oss officiellet då...Lasse member of Granny K soon released....

9:58 em  

Skicka en kommentar

<< Home