måndag, november 27, 2006

Mest bortglömda artister 9: Thomas Jefferson Kaye


Någon gång för flera år sedan kom jag hem från skivbörsen med Thomas Jefferson Kaye´s LP ”First Grade” från 1974. Köpte den olyssnad men med tanke på att två låtar var skrivna av Becker/Fagen, en av Mac Rebenack, en av Link Wray, en av Loudon Wainwright III och att den var producerad av Gary Katz kändes det inte direkt som en chansning. Att Dusty Springfield körar på tre låtar och i princip alla musiker från Steely Dan´s tidiga skivor är med gjorde inte saken sämre. Och det låter bra. Riktigt, riktigt bra. Det låter lite Steely Dan vid den tiden (Pretzel Logic), lite Leon Russell, lite Dr John och lite stänk av country.

Trots namnkunnigheten och den musikaliska kvaliteten ser det oftast ut så här:
Du sökte på Thomas Jefferson Kaye vilket gav 0 träffar
eller:
sökordet: Thomas Jefferson Kaye gav inget resultat

Det går ju knappt att hitta en fin bild på LP:n i hyfsad upplösning. Det är synd och skam. T J K släppte två LP på 70-talet, ”First Grade” kom som nummer två. De båda återutgavs på en CD-samling 1995. Inte heller den hittar man så lätt, man får söka sig till andra sidan atlanten...men det går ju på ett klick, och det är det värt.

// joakim

Etiketter:

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Aldrig hört, bortglömd är den minsann. // Patric

7:25 fm  
Blogger Lassepatric said...

Joakim, kan du höra av dig till mig med din mailadress, får bounce på dig & så har du på något sätt försvunnit från listan här. // Patric

9:13 em  

Skicka en kommentar

<< Home