söndag, februari 17, 2008

Rock-Ragge , still alive...and great at Karlstads universitet


Så har det hänt. Ett av mina livsprojekt förverkligades, att få stå på samma scen som Sveriges Förste Rockkung: Rock-Ragge!I fredags kom han till Karlstad och en personalfest vid Karlstads universitet. Un-be-live-able för många. De något äldre arbetskamraterna docenter lektorer, professorer,matadorer,osv trodde att han var borta helt från livescenen. Det var en chock att höra Ragge igen! Vitalt. Kraftfullt drog han de mest älskade och kända rockstandards som finns. Jublet visste inga gränser och folk dansade som om 1950-talet aldrig försvunnit!
Och jag fick äntligen min chans att förverkliga min dröm från 1958 att stå på scenen och kompa Rock-Ragge i ett par låtar. Steve Heart Boogie Band- ett hårt svängande och kompetent band gjorde ett kanonjobb med Ragge!
Min tredje inköpta EP från 1958 (Decca SDE7098 )var just med Rock-Ragge. Ett underskattat mästerverk i rock när det svängde som mest på "svengelska" Det var låtar som Tear it up, Reet Peetie, Cool It Baby och She´s neatnästan helt bortglömda idag men inte heller sönderspelade! Han gör dessa låtar mycket bättre än originalen , rått rockigare och sexigare!
Några fler bilderfrån fredagsspelningen den 15 februari kan ses på: Myspace.com/grannykswe , kolla in bilder!. Och så skall jag snart lägga ut lite livematerial på You Tube.
Och alla Popbloggenläsare, Det är jag som stilenligt klädd i nästan lika rockig kavaj som Ragge till vänster i bild. Nostalgitripp med sväng...och de yngre födda efter Ragge...wow vilken respons! Han har säkert fått nya fans under helgen!Och äntligen kom rocken till universitetet och som Ragge uttryckte det "Rocken var ju aldrig riktigt erkänd som kultur när det begav sig..." men nu är det dryga 50 års kulturhistoria vi trots dåtidens belackare avhandlat. I universitetsmiljö! One two three four ROCK!
Lasse Rock On forever!

Etiketter:

7 Comments:

Blogger Joakim said...

Coolt. Bara namnet Rock Ragge får en att vilja sätta sig i en tidsmaskin till sent 50-tal.
//joakim

12:17 fm  
Anonymous Anonym said...

Grattis Lasse... grattis till denna tillställning & till en dröm som besannas.

// Patric

12:48 em  
Blogger Karin said...

Hej Patric
Ja underbar upplevelse! Vi spelade med Granny K också så det var ett party på alla våglängder.
"Cradle Baby" en gammak Raggelåt...kanske passande i dessa tider?
Lasse

5:56 em  
Blogger Ann said...

När Lasse någon gång för ett halvår sedan, med sällan skådad entusiasm, började prata om att frakta hit Rock Ragge till universitetets årliga personalfest trodde nog många av oss i ”folkparksstyrelsen” att sannolikheten att detta skulle inträffa var mycket liten. Men ack vad fel vi hade. Ragge kom …med tåg….och iklädd i tidsenlig outfit såg han till att det blev ett jävla drag Gläntans Folkpark. Det var inte någon relik som stod där och stödde sig mot mikrofonen. Nix, det var en livs levande legend som levererade med en röst som vittnade om pondus och livserfarenhet – Yes!!

8:38 fm  
Anonymous Anonym said...

Kul!

Det som är ännu roligare är att han även spelar i Nora Folkets Park den 19 juli 2008. Då kommer andra legender också. Spana in www.noraevent.se

3:52 em  
Anonymous Anonym said...

Kul att se att fader fortfarande är uppskattad :D.
Man ser dock aldrig röken av honom, han har spelat nästan hela sommaren :D
/ Theodor, näst äldsta sonen

11:32 em  
Anonymous Anonym said...

lasa hela bloggen, ganska bra

8:04 fm  

Skicka en kommentar

<< Home